DPM ‘launching partner’ Code49

Medio Juni werd op kasteel Nyenrode Code49: Cultureel ondernemen in duurzaam erfgoed, opgericht.

DPM | Duurzaamheid in Podia en Musea steunt als ‘launching partner’ deze nieuwe community of practice van harte en hoopt bij te dragen aan deze nieuwe community door haar kennis van het verduurzamen van theaters, podia en musea.

Het netwerk kreeg een kickstart doordat 10 van de 54 aanwezige organisaties, overheden en ondernemers meteen al tekenden voor een financiële bijdrage aan de ontwikkeling van het mobiele platform, meer activiteiten, onderzoek en duurzame kennisdeling. DPM | Duurzaamheid in Podia en Musea heeft gekozen om launching partner te zijn van Code49 omdat we de kracht van samenwerking en kennisdeling van harte onderschrijven. We zien bij de vele theaters, musea en podia waarmee wij samenwerken een sterke behoefte aan kennisdeling omdat bij het verduurzamen van (vaak) historische gebouwen veelal dezelfde vraagstukken opkomen. Middels Code49 hopen wij kennis te kunnen uitwisselen op dit vlak. Naast DPM tekenden verschillende organisatie een intentieverklaring voor hun bijdrage aan Code49 waaronder: Dijkoraad, Hermitage en Nieuwe Kerk Amsterdam, Gemeente Hilversum, HWA Architecten, Nederlandse Installatie Advies Groep, Ornamenten Restauratie Amsterdam, Seinwezen Haarlem, Stoa en Provincie Utrecht