• +31 20 261 94 85
  • mail@duurzaampm.nl

Bijeenkomst: State of Sustainability 2018

Bijeenkomst: State of Sustainability 2018

Remco Wagemakers No Comments

Vandaag hebben wij in de Stadsschouwburg Utrecht, samen met medekoplopers en geïnteresseerden, middels een sterk informatief middagprogramma de vraag proberen te beantwoorden hoe we de transitie naar een nog duurzamere culturele sector kunnen versnellen.

 Inmiddels hebben wij door het gehele land vele podia en musea gescand op basis van de BREEAM-methodiek. De verzamelde data geven veel inzicht, niet alleen voor de organisatie zelf, maar ook voor de cultuurbranche als geheel. De data zijn razend interessant en we hebben  een concept benchmark/ tool gepresenteerd waaruit blijkt welke grote kansen er voor de sector zijn.

Namens de Dutch Green Building Council (DGBC) kwam Thomas Metz(programmamanager bestaande bouw) een korte presentatie geven over duurzaamheid in de gebouwde omgeving en wat dit betekent voor de culturele sector.

Daarnaast sprak Joost Kok, hoofd bedrijfsvoering Stadsschouwburg Utrecht, wat de quickscan voor de Stadsschouwburg Utrecht heeft betekend en hoe deze ingezet wordt ter verdere vormgeving van hun verduurzamingsagenda.

 

DPM | Duurzaamheid in Podia en Musea

DPM | Duurzaamheid in Podia en Musea (DPM) is een advies- en projectmanagementbureau op het gebied van duurzaamheid. Wij adviseren, begeleiden en zijn de aanjager van een versnelde verduurzaming van de culturele sector en binnenstedelijke gebieden. Wij vinden het belangrijk om projecten op het gebied van duurzaamheid te leiden met een pragmatische houding en willen ook een actieve partner binnen uw organisatie zijn.